Dlan na Dlan OK-Logatec Kontakt E-prijava
Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Uporablja se z namenom statistike obiska in izboljšanja delovanja.

Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo? Več o piškotkih.
Vpis v nogometno šolo

Prvi VPIS nogometašev starih od 5 do 14 let, ki še niso vpisani v Nogometni klub/šolo Dlan Logatec --> Vse informacije o VPIS-u.

Utrinki
u9-turnir-logatec-15-5-2013113.jpg
Uradna športna oprema

Si nogometaš ali navijač? Si želiš imeti uradno športno opremo najboljšega kluba oz. šole?

S klikom na sliko ali TUKAJ dostopate do vseh informacij.

osnovni-paket-s-torbo-delta-z-napisi

veliki-paket-s-torbo-delta-brez-kape-z-napisi

Vloga staršev

Vloga staršev v procesu šolanja igranja nogometa.

V procesu treniranja nogometa otrok seveda ni sam, ampak pomembno vlogo pri tem igrajo tudi trenerji, starši, soigralci...Kakšna je vloga staršev oziroma v katerih segmentih otrokovega ukvarjanja s športom naj bi bili bolj prisotni, v katerih manj, kdaj pa naj bi se povsem odmaknili oziroma stvar prepustili otroku samemu in njegovemu trenerju?

Na začetku so starši seveda tisti, ki otroka vključijo v šport (nogomet) - ali je to šport po njihovi izbiri, ali pa je ukvarjanje z nogometom že od samega začetka otrokova želja. Predvsem v tem primeru morajo starši otroka spodbujati da hodi na treninge tudi v primeru, da tisto začetno navdušenje nad nogometom nekoliko popusti. Vsak otrok ima lahko tudi slabše obdobje, ko se mu na treninge ne ljubi zaradi različnih vzrokov (težave v šoli, doma, s prijatelji, soigralci, trenerjem...) in v tem primeru morajo starši ugotoviti pravi vzrok, ter se z otrokom o tem pogovoriti in ga spodbuditi, naj se kljub temu še naprej ukvarja z nogometom. Seveda pa ne na silo oziroma za vsako ceno, saj bo zaradi tega lahko otrok še bolj zasovražil nogomet in se z njim tudi v prihodnje ne bo želel ukvarjati.

Starši naj ne spremljajo treningov za vsako ceno, ampak le, če otrok tako želi oziroma jih prosi, če bi prišli gledat trening. Naj se pa vedno potrudijo in otroka sami peljejo na trening in ga pridejo iskat (če je le možno), saj bo tako otrok videl, da tudi njegovi starši podpirajo dejstvo, da trenira nogomet. Po treningu pa naj otroka povprašajo, kako je bilo na treningu, saj mu bo gotovo veliko pomenilo, da jih to zanima.

Še bolj pa morajo biti starši pazljivi, ko gre za tekme. Med spremljanjem tekme naj otroku nikoli ne pokažejo, da so nervozni, saj nalaga to otroku še dodaten pritisk. Nikoli naj otroku ne govorijo kaj naj med tekmo dela, saj je za to tam trener, ki je ekipi in vsakemu posamezniku že pred tekmo podal vsa navodila. Dodatna navodila s strani staršev otroke samo zmedejo ali jih vodijo v neupoštevanje trenerjevih navodil. Prav tako starši ob napakah svojega otroka ali njegovih soigralcev nikoli ne smejo negodovati. To namreč pri otrocih sproži slabe občutke, lahko pa povzroči tudi slabe odnose znotraj ekipe. Vloga staršev na sami tekmi je predvsem ta, da otroka in ekipo spodbujajo, tako ob dobrih, kot tudi slabih predstavah.

Pomembno je tudi, kako z otrokom komunicirajo po tekmi. Nikoli naj ne komentirajo njegove morebitne slabe igre, ali ga zato kritizirajo. Otroci se namreč s športom ukvarjajo predvsem zato, da se zabavajo, s kritikami pa otroka lahko demotiviramo in s tem tudi izgobi ljubezen do športa. Svojega otroka naj starši tudi nikoli ne primerjajo z drugimi, saj tudi to negativno vpliva na otrokovo samozavest, kakor tudi na odnose med soigralci. Pomembno pa je, da tudi v primeru slabe predstave ali poraza po tekmi starši niso tiho, ampak naj otroka raje povprašajo, če se je zabaval, ali česa novega naučil, ter me dajo spodbudo za naprej.

Starši se morajo torej zavedati, da se njihovi otroci z nogometom ne ukvarjajo zato, da bi služili milijone, ampak preprosto zato, ker jim je všeč in se pri tem zabavajo. Zato od njih potrebujejo predvsem spodbudo in ne grajanja ali celo kaznovanja.


 
Napovednik

URNIK treningov in tekem - aktivnosti ekip - AKTUALNO (povezava).

Partnerji / podporniki

Sveže novice in objave